02 آذر 1400 - 8:37 شناسه خبر: 18226 نسخه چاپی

اصول فنی برداشت و ذخیره‌سازی مرکبات

اصول فنی برداشت و ذخیره‌سازی مرکبات
مدیر حفظ نباتات جهاد کشاورزی مازندران اصول فنی برداشت، انباری و ذخیره سازی مرکبات را اعلام کرد.

به گزارش «پایگاه خبری کانون انجمن‌های صنایع غذایی ایران»به نقل از صدا و سیما، عبدالرحمن زاغی با اشاره به فرارسیدن زمان برداشت میوه مرکبات (ارقام پرتقال) به لزوم رعایت اصول فنی و بهداشتی برای پیشگیری از خسارت‌های احتمالی ناشی از بیماری‌های انباری میوه، اصول فنی برداشت، انباری و ذخیره‌سازی مرکبات تاکید کرد و گفت: میوه‌هایی برای ذخیره سازی و نگهداری در انبار مناسب است که عملیات به‌باغی مانند آبیاری، تغذیه، مبارزه با عوامل خسارتزای گیاهی، آفات و بیماری‌ها در باغات به خوبی رعایت شود.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی مازندران با بیان اینکه میوه‌های دامنه درخت برای مصرف تازه خوری به بازار عرضه و برای ذخیره سازی میوه‌هایی که از سطح زمین حدود یک متر فاصله دارند انتخاب شوند، تصریح کرد: برای پیشگیری از صدمات مکانیکی به میوه، اصول فنی برداشت اعم از استفاده از دستکش، قیچی مخصوص، جعبه‌های مناسب و دقت کافی در جابجایی میوه‌ها مورد توجه قرار گیرد.وی با بیان اینکه میوه‌های زخمی و آسیب دیده ناشی از صدمات مکانیکی و میوه‌های با علائم خسارت مگس میوه مدیترانه‌ای باید از میوه‌های سالم جداسازی شود خاطرنشان کرد: برای کاهش خسارت ناشی از بیماری‌های انباری ضروری است انبار و جعبه‌ها قبل از ذخیره سازی با سموم قارچکش مناسب کاملا ضدعفونی شوند.

 این مسوول به رعایت نکات فنی، استاندارد بسته بندی، ایجاد راهرو‌ها و خالی گذاشتن یک سوم فضای انبار و جعبه، استفاده از پالت و جعبه‌های مناسب برای برقراری تهویه مطلوب و جلوگیری از صدمات مکانیکی تاکید و اضافه کرد: تنظیم دما و رطوبت انبار برابر ضوابط و تنظیم رطوبت ۸۰تا۸۵ درصد و دمای ۴تا۵ درجه سانتیگراد برای حفظ کیفیت میوه الزامی است.مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی مازندران تصریح کرد: نصب تهویه در قسمت‌های جنوبی و شمالی انبار برای خروج گاز‌های تولید شده و ورود هوای خنک در شب برای جلوگیری از رشد و توسعه قارچ‌های انباری بسیار موثر خواهد بود.

وی با تاکید بر ضدعفونی میوه‌های سالم جداسازی شده با قارچکش‌های توصیه شده نظیر تیابندازول (تکتو) یا اپیرودیون به اضافه کاربندازیم (رورال تی اس) بمیزان ۱تا۱.۵ کیلو در ۱۰۰۰لتیر آب به مدت یک دقیقه یا استفاده از واکس محافظ مرکبات (واکس سیترازول) حاوی ۰.۲درصد ایمازالیل + ۰.۵درصد تیابندازول بصورت آغشته کردن با اسفنج یا اسپری کردن با دوز یک در هزار، تصریح کرد: بازدید دوره‌ای حداقل ۲هفته یکبار از میوه‌های انبار شده برای بررسی وضعیت سلامت میوه‌ها انجام شود.وی خاطرنشان کرد: محققین پژوهشکده مرکبات و میوه‌های نیمه گرمسیری در صورت استفاده از واکس‌های محافظ انباری، استفاده از پوشش پلاستیکی میوه‌ها را توصیه نمی‌کنند.

این مسوول تصریح کرد: در صورت استفاده از تیمار آب گرم همراه با سموم ضدعفونی، مشاوره با کارشناسان ذیربط برای تنظیم دما و ثابت نگه داشتن دمای آب با توجه به نوع رقم و میزان رسیدگی میوه‌ها مورد تاکید است.وی در پایان گفت: کارشناسان حفظ نباتات مدیریت جهاد کشاورزی شهرستانها، مراکز جهاد کشاورزی دهستان‌ها و کلینیک‌های گیاهپزشکی آماده ارائه راهنمائی‌های لازم به باغداران و بهره برداران هستند.